add wishlist show wishlist Delete add compare show compare Delete preloader

Δημοσιεύτηκε στις από John Tzifis

Το τέλειο πουκάμισο είναι βασικό στη ντουλάπα κάθε κομψού άντρα. Προσθέτει θετικότητα στην ενδυμασία σας, σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση, αναβαθμίζει το στυλ σας και σας επιτρέπει να ντύνεστε ωραία ακόμα και σε πιο casual καταστάσεις. Ίσως γνωρίζετε ήδη τα χρώματα και τα σχέδια που σας αρέσουν  - αλλά ο σύγχρονος άντρας έχει πολλούς περισσότερους τρόπους για να επικοινωνήσει το προσωπικό του στυλ.

Έχοντας περισσότερες επιλογές στο στυλ του πουκαμίσου προκύπτει παράλληλα μεγαλύτερη σύγχυση σχετικά με το τι είναι κατάλληλο για καθημερινές, περιστασιακές και επίσημες εκδηλώσεις.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα βασικά: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα επίσημο πουκάμισο και ένα αθλητικό πουκάμισο; Ένα επίσημο πουκάμισο, γενικά, θα είναι πιο συντηρητικό σε στυλ και χρώμα από ένα αθλητικό πουκάμισο. Τα επίσημα πουκάμισα έχουν συνήθως πιο σκληρά κολάρα, τα οποία τους επιτρέπουν να δέχονται γραβάτες και να συνδυάζονται καλά με κοστούμια. Τα αθλητικά πουκάμισα είναι πιο πιθανό να έχουν πιο ζωηρά χρώματα ή σχέδια και τείνουν να είναι μεγαλύτερα και πιο τολμηρά από τα πιο διακριτικά μοτίβα των πιο επίσημων πουκάμισων. Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να διακρίνεις τη διαφορά; Τα επίσημα πουκάμισα μετριούνται είτε από το μήκος του λαιμού και του μανικιού, ενώ τα αθλητικά πουκάμισα συνήθως έρχονται σε μεγέθη όπως μικρά, μεσαία και μεγάλα.

Η πιο σημαντική διάκριση ανάμεσα στα επίσημα και τα αθλητικά πουκάμισα είναι το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένο το πουκάμισο. Ένα επίσημο πουκάμισο θα είναι γενικά κατασκευασμένο από ένα ελαφρύ, λεπτό βαμβάκι, συνήθως με φαρδύ ύφασμα. Ένα αθλητικό πουκάμισο, από την άλλη πλευρά, μπορεί να αποτελείται από μια πιο βαμβακερή, στιβαρή ύφανση ή από κάποιο τυπικό ύφασμα όπως ένα λινό.

Όταν ψωνίζετε ένα πουκάμισο, θα πρέπει πρώτα να μάθετε να ψάχνετε τις παραπάνω διαφορές μεταξύ των δύο τύπων. Με αυτό τον τρόπο, θα είστε σε θέση να εντοπίσετε το είδος του υφάσματος που ζητάτε. Θέλετε ένα συμπαγές ή ένα κατάλληλο για το γραφείο πουκάμισο; Χρειάζεστε κάτι για ένα επίσημο event ή έναν γάμο ή μήπως κάτι πιο casual που θα επικοινωνήσει  το στυλ σας χωρίς τους περιορισμούς της ενός επίσημου ντυσίματος;

Για πολλούς άντρες, η επιλογή του τέλειου πουκάμισου εξαρτάται συχνά από την επιλογή του υφάσματος. Αλλά δεν κάνει κακό να μάθεις περισσότερα για άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά ενός πουκαμίσου, όπως ας πούμε το γιακά του. Ο γιακάς διατίθεται σε διάφορες ποικιλίες, όλες κατάλληλες για διαφορετικές περιστάσεις. Ένας γιακάς με τα κουμπιά κάτω αντιστοιχεί περισσότερο στο πιο casual ντύσιμο. Πολλοί άνδρες επιλέγουν να τους φορέσουν με ένα σακάκι αλλά όχι με ένα πλήρες κοστούμι, ενώ άλλοι ακολουθούν το την τάση των σύγχρονων σχεδιαστών και τα φορούν με ένα επίσημο κοστούμι και γραβάτα. Η έκδοση του γιακά για κοστούμι η οποία διαθέτει ένα στενό διάστημα μεταξύ των σημείων του, πρέπει πάντα να φοριέται με γραβάτα, καθώς τα σημεία εμφανίζονται πολύ μεγάλα όταν το επάνω κουμπί αφήνεται ελεύθερο.

Ο πιο κοινός τύπος μανικιού μπορεί να συνοδεύεται από τετράγωνες ή στρογγυλές γωνίες. Από την άλλη ο πιο επίσημος τύπος έχει δύο ή τρία κάθετα κουμπιά. Το μανίκι περιστροφής βρίσκεται μεταξύ του απλού και επίσημου τύπου. Εάν κατά τη διαδικασία των αγορών σας, συνειδητοποιήσετε ότι το πουκάμισο που σας αρέσει έχει κάθετα κουμπιά τότε είναι σίγουρα ένα επίσημο πουκάμισο. Στην προκειμένη μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε αντίστοιχα μανικετόκουμπα.

Η εφαρμογή του πουκαμίσου σας θα πρέπει να είναι σε μεγάλο βαθμό ίδια και ομοιόμορφη, είτε πρόκειται για επίσημο είτε για αθλητικό πουκάμισο. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με μια μάρκα ή με το συγκεκριμένο κομμάτι του πουκάμισου που σκέφτεστε να αγοράσετε, θα πρέπει να το δοκιμάσετε. Ψάχνετε για κάτι προσαρμοσμένο και κολακευτικό που χωράει άνετα στους ώμους σας και κάθεται όμορφα σε όλο τον κορμό. Πρέπει πάντα να δοκιμάζετε μερικά μεγέθη σε πολλές προσαρμογές για να προσδιορίσετε ποια είναι πιο κοντά στο να μοιάζει με αυτό που σας ταιριάζει πραγματικά.

Όταν δοκιμάζετε διαφορετικά μεγέθη, βεβαιωθείτε επίσης ότι το κολάρο ταιριάζει εξίσου. θα πρέπει να μπορείτε να περάσετε ένα δάχτυλο ανάμεσα στο κολάρο και το λαιμό σας. Εάν είναι παραπάνω από ένα, τότε το κολάρο είναι πολύ μεγάλο. Το μήκος του μανικιού είναι επίσης σημαντικό, και όταν είναι ξεκούμπωτο, η μανσέτα πρέπει να φτάνει λίγο μετά τον καρπό σας. Εάν θέλετε ένα πουκάμισο που σκοπεύετε να φοράτε τόσο έξω όσο και μέσα από το παντελόνι, βεβαιωθείτε ότι το άκρο του πουκάμισου δεν πέφτει κάτω από το κάτω μέρος της πίσω τσέπης. Τα επίσημα πουκάμισα μπορούν να χωρέσουν περισσότερο από τα αθλητικά πουκάμισα, καθώς το επιπλέον μήκος τους διευκολύνει να τα κρατάτε μέσα. Σε κάθε περίπτωση βεβαιωθείτε ότι το πουκάμισο που θέλετε να αγοράσετε δεν διαθέτει περισσότερο ύφασμα από ότι χρειάζεται, ειδικά στη μέση, καθώς ακόμα και αν είναι ποιοτικό και κομψό, δεν θα φαίνεται όμορφο πάνω σας.