add wishlist show wishlist Delete add compare show compare Delete preloader

Δημοσιεύτηκε στις από John Tzifis

 Είναι η τάση να ντύνεσαι χαλαρά την Παρασκευή για να πας στο γραφείο, ειδικά αν δουλεύεις σε εταιρεία επικοινωνίας, μίντια ή πληροφορική. Είναι η τελευταία μέρα δουλειάς την εβδομάδα και η παραμονή του σαββατοκύριακου είναι συνώνυμη με την ξεκούραση.

Ετσι οι εργαζόμενοι σχεδόν δικαιούνται να φοράνε λιγότερο αυστηρά ρούχα, οι άντρες να βγάζουν τη γραβάτα και οι κυρίες να μη φοράνε ταγιέρ ή ψηλά τακούνια.

 

 Αν προσέξετε τι είναι κατάλληλο στο χώρο εργασίας σας και μείνετε έξυπνοι για να ακολουθείτε τους συνηθισμένους κανόνες, αλλά ντυθείτε καλά για δουλειά, δεν είναι δύσκολο να αισθάνεστε λίγο πιο περιστασιακοί τις Παρασκευές, ενώ εξακολουθείτε να φαίνεστε ωραίοι.

 

1. Καταλάβετε τους κανόνες

Η casual Παρασκευή έχει να κάνει με το να απαλλαγείτε από τους κανόνες που περιορίζουν το προσωπικό σας στυλ τις άλλες τέσσερις ημέρες της εβδομάδας εργασίας, σωστά; Όχι! Είστε ακόμα στη δουλειά, τα ρούχα σας εξακολουθούν να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σας αντιλαμβάνονται. Οποτεδήποτε βρίσκεστε στο γραφείο, πρέπει να είστε ντυμένοι για να εντυπωσιάσετε και να ανταγωνιστείτε.

Τι σημαίνει αυτό με συγκεκριμένους λίγα λόγια; Ελάτε στη δουλειά την Παρασκευή, ντυμένοι με ρούχα στα οποία θα νιώθετε άνετα σε μια συνάντηση με οποιονδήποτε από τους πελάτες σας ή με οποιονδήποτε από την εταιρεία σας. Σορτς, μπλουζάκια, σανδάλια και κάθε είδους αθλητική ένδυση είναι σίγουρα εκτός πλάνου. Σε πολλά γραφεία, ακόμη και ένα σκούρο ζευγάρι τζιν, απαγορεύεται.

 

2. Ανανεώστε το κοστούμι σας

Η προσθήκη ορισμένων νέων κοστουμιών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανανεώσετε τη ντουλάπα σας για την casual Παρασκευή. Αλλάξτε το συνηθισμένο κοστούμι σας με ένα λιγότερο επίσημο που μπορείτε να βρείτε, σε χρώματα,  όπως το λαμπερό λουλάκι, το γαλάζιο του ουρανού, το ανοιχτό μαύρο κα. Επιλέξτε ένα εκλεπτυσμένο λεπτό κόψιμο - και εάν είναι απαραίτητο, προσαρμόστε το στην εφαρμογή. Αν ψάχνετε για ένα κοστούμι ακόμα πιο απλό, αναζητήστε λευκά είδη ή ακόμα καλύτερα δοκιμάστε ένα κοστούμι chino. Η ιδέα είναι να βρείτε ένα κοστούμι που σας αρέσει τόσο στο χρώμα όσο και στην κατασκευή.

 

3. Αλλάξτε τα παπούτσια σας

Είτε φοράτε ένα επίσημο κοστούμι τις Παρασκευές είτε πηγαίνετε με κάτι λίγο πιο απλό, μπορείτε πιθανώς να επιλέξετε υποδήματα που διαφέρουν από τη συνηθισμένη επίσημη ενδυμασία σας. Όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι τα πάνινα παπούτσια ή τα αθλητικά σας είναι αποδεκτά. Αλλά έχετε με τα παπούτσια έχετε και εκεί εξίσου μερικές επιλογές όσον αφορά τα παπούτσια που θα φαίνονται χαλαρά αλλά παράλληλα ωραία για την casual Παρασκευή.

Τα σουέτ παπούτσια είναι ένα υπέροχο κομμάτι που πρέπει να αναζητήσετε όταν θέλετε να αλλάξετε τις περιστάσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε κάτι πιο κλασικό όπως το παπούτσι οδήγησης.

 

4. Αφήστε τη γραβάτα στο σπίτι

Κάνουμε αυτήν την πρόταση με επιφυλάξεις, επειδή αυτό εξαρτάται από το την εταιρεία σας και τις πολιτικές του, επίσημες και ανεπίσημες, που διέπουν την αποδεκτή ενδυμασία.

Εάν επιλέξετε να αφήσετε τη γραβάτα σας πίσω, βεβαιωθείτε ότι το πουκάμισό σας είναι ακόμα κουμπωμένο και το κολάρο σας παραμένει στη γραμμή. Εάν δεν είστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή κάνοντας εντύπωση χωρίς γραβάτα αλλάξτε τη συνηθισμένη μεταξωτή γραβάτα σας σε μια πιο απλή.